Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Mesečno srečanje DPS: Razmislek o času

19. 12. 2018 ob 16:30 - 20:00

Vabilo na decembrsko Mesečno srečanje Društva psihologov Slovenije

Razmislek o času: preteklost, sedanjost in prihodnost – psihološki in vedenjski korelati

 

Spoštovane kolegice in kolegi,

vabimo vas, da se nam pridružite na zadnjem Mesečnem srečanju Društva psihologov Slovenije v tem letu, ki bo v sredo, 19. decembra, ob 16.30 uri v IBM Innovation Centru v Kristalni palači (3. nadstropje) v BTC, Ameriška ulica 8, Ljubljana.

Decembrsko mesečno srečanje je namenjeno razmisleku o času: preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ki ga sicer pogosto opravljamo ravno v prazničnih dneh, ob zaključku starega oz. ob prihodu novega leta. Doživljanje časa je po empiričnih izsledkih namreč ena od pomembnih sestavin duševnega zdravja, povezano je z vrsto psiholoških spremenljivk mišljenja, čustvovanja in vedenja.

Gost mesečnega srečanja bo naš kolega, dr. Frank C. Worrell, profesor s kalifornijske univerze Berkeley. Dr. Worrell na Berkeleyu deluje pedagoško ter vodi različne raziskovalne projekte, med drugim je tudi direktor doktorskega študija šolske psihologije. Več na: https://gse.berkeley.edu/frank-c-worrell.

Worrell je s kolegico dr. Zeno R. Mello avtor vprašalnika AATI – TA (Adolescent and Adult Time Inventory – Time Attitudes, na osnovi katerega s sodelavci po svetu od leta 2007 intenzivno razvijata koncept večsestavinskega konstrukta časovne perspektive, opredeljenega kot misli in čustva o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. V preteklosti sta avtorja že sodelovala tudi z nekaterimi slovenskimi kolegi, dr. Bojanom Musilom, Urško Živkovič in dr. Mojco Juriševič, s katerimi so priredili vprašalnik za uporabo v slovenskem prostoru, zato se v predavanju lahko nadejamo tudi predstavitve in diskusije o izsledkih na slovenskih vzorcih mladostnikov in odraslih.

Po srečanju bo sledilo novoletno druženje.

 

Prijava (obvezna): https://goo.gl/forms/8xXktBD00cRPakQA2

 

Pohitite s prijavo, število mest je omejeno!

Lep pozdrav,
Marko Vrtovec, predsednik DPS

Podrobnosti

Datum:
19. 12. 2018
Čas:
16:30 - 20:00
Dogodek Categories:
,