Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mesečno srečanje DPS – Psihološko ocenjevanje

5. 2. 2019 ob 16:30 - 18:30

Vabilo na februarsko Mesečno srečanje Društva psihologov Slovenije

Psihološko ocenjevanje:
Kaj je dober test po merilih EFPA?

Drage kolegice in kolegi,

vabimo vas, da se nam pridružite na Mesečnem srečanju Društva psihologov Slovenije, ki bo v torek, 5. februarja, ob 16.30 uri v IBM Innovation Centru v Kristalni palači (3. nadstropje) v BTC, Ameriška ulica 8, Ljubljana.

Tema tega srečanja bo predstavitev EFPA modela za ocenjevanje testov. Ocenjevanje je pomemben del psihološke dejavnosti. Pomembno je, da pri njem uporabljamo kakovostne merske pripomočke.

EFPA je razvila in leta 2013 na generalni skupščini sprejela model za evalvacijo testov, lestvic in vprašalnikov, ki naj bi avtorjem in založnikom pomagal pri izboljševanju kakovosti testov, uporabnikom testov pa pri odločanju, kateri test uporabiti.

Model bo na februarskem torkovem srečanju predstavil izr. prof. dr. Gregor Sočan, zaposlen na Katedri za psihološko metodologijo na Oddelku za psihologijo v Ljubljani in član Komisije za psihodiagnostična sredstva pri DPS. Razpravljali bomo o uporabnosti modela in njegovih kritikah.

Z nami bodo tudi ostali člani Komisije za psihodiagnostična sredstva, zato bo to srečanje tudi prilika za pogovor o vseh vprašanjih uporabe psihodiagnostičnih orodij.

Prijava (obvezna): https://goo.gl/forms/6dafeb89z3TfAOKk2

Pohitite s prijavo, število mest je omejeno!

Lep pozdrav,
vaš DPS

Podrobnosti

Datum:
5. 2. 2019
Čas:
16:30 - 18:30
Kategoriji Dogodek:
,
Dogodek Tags:
,