17
Feb

Društvo psihologov Slovenije je prejelo nagrado EESO za solidarnost civilne družbe za Slovenijo

Slovensko društvo je med 23 prijavljenimi kandidati iz EU in Združenega kraljestva, ki so prejeli nagrado za izreden prispevek k boju proti pandemiji COVID-19 in njenim katastrofalnim posledicam.

Evropski ekonomsko-socialni odbor (EESO) je nagrado za solidarnost civilne družbe podelil Društvu psihologov Slovenije za projekt psihosocialne podpore ljudem vseh starosti med pandemijo. Društvo zagotavlja tudi strokovno podporo psihologom pri tem, kako se najbolje spoprijeti z učinki pandemije.

EESO, svetovalni organ, ki zastopa evropsko civilno družbo na ravni EU, je društvo razglasil za najboljšega slovenskega kandidata za nagrado in dejal, da je bilo njegovo delo odličen primer izjemne solidarnosti med krizo zaradi COVID-19.

Nudena psihosocialna podpora je koristila številnim ljudem, med drugimi šolarjem in študentom, pobuda pa je okrepila tudi povezave med strokovnjaki na tem področju. Dolgoročno je vzpostavila mrežo strokovnjakov, ki se lahko aktivirajo v primeru novega izbruha pandemije ali nesreče.

Celotno besedilo je objavljeno na: https://www.eesc.europa.eu/en/news-media/press-releases/drustvo-psihologov-slovenije-je-prejelo-nagrado-eeso-za-solidarnost-civilne-druzbe-za-slovenijo

Na voljo tudi za prenos:

ESSO award PR – EN

ESSO nagrada PR – SL