Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mesečno srečanje: Pričanje na sodišču in vloga sodnega izvedenca

2. 4. 2019 ob 16:30 - 18:30

Drage kolegice in kolegi,

vabimo vas, da se nam pridružite na Mesečnem srečanju Društva psihologov Slovenije, ki bo v torek, 2. aprila, ob 16.30 uri v IBM Innovation Centru v Kristalni palači (3. nadstropje) v BTC, Ameriška ulica 8, Ljubljana.

Na tem mesečnem srečanju nam bo Dr. Igor Areh, izredni profesor za psihologijo na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru in eden največjih strokovnjakov na področju forenzične in preiskovalne psihologije pri nas, predstavil vlogo in pomen sodnega izvedenca.

Predavatelj se bo posvetil naslednjim pomembnim apsektom psihologovega dela na sodišču:

  • potrebno psihološko in pravno znanje izvedenca,
  • izoblikovanje strokovnega mnenja,
  • standardi sprejemljivosti strokovnih mnenj oziroma njihova dokazna vrednost,
  • izbira primernih psiholoških orodij.

Predavanje bo trajalo dve šolski uri, vprašanja in razgovor s profesorjem Arehom po predavanju.

Dr. Igor Areh je končal študij psihologije na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Leta 2008 je na Univerzi v Ljubljani uspešno obranil doktorsko disertacijo s področja pričanja očividcev. Zaposlen je kot izredni profesor za psihologijo na Univerzi v Mariboru in predava študijske predmete s področja forenzične psihologije. 
Igor Areh je objavil več kot 90 znanstvenih in strokovnih prispevkov, predvsem s področja ugotavljanja verodostojnosti izjav prič, žrtev in osumljencev, ugotavljanja zavajanja in preiskovalnega intervjuvanja ali zasliševanja. Objavil je dve znanstveni monografiji s področja forenzične psihologije, od tega eno v tujini, ter strokovno monografijo s področja preiskovalnega intervjuvanja. Je urednik ali sourednik pri več kot desetih strokovnih zbornikih in recenzent pri treh strokovnih in znanstvenih revijah, od tega tudi pri mednarodni reviji Psychology, Crime, and Law. Kot gostujoči predavatelj je opravil več predavanj na univerzah v Veliki Britaniji in Španiji. V praksi deluje kot sodni izvedenec s področja preiskovalne psihologije, kjer opravlja naloge za policijo, sodišča in odvetnike. Znanje s področja preiskovalnega intervjuvanja je pridobil predvsem v Veliki Britaniji. Igor Areh je član mednarodnih strokovnih združenj EAPL – European Association of Psychology and Law, IiiRG – International Investigative Interview Research Group in aktivni član raziskovalno-svetovalne skupine Blackstone Consortium, ki deluje v okviru projekta Project of Reasonable Doubt na Univerzi v Amsterdamu. 

Prijava (obvezna): https://goo.gl/forms/QP9tVOvCsgqsP7tA2

Pohitite s prijavo, število mest je omejeno!

Lep pozdrav,
vaš DPS

Pokrovitelj Mesečnih srečanj DPS je IBM Slovenija

Podrobnosti

Datum:
2. 4. 2019
Čas:
16:30 - 18:30
Kategoriji Dogodek:
,