Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Mesečno srečanje: Biopsihologija – stičišče humanistike in naravoslovja

13. 11. 2018 ob 16:30 - 18:30

Drage kolegice in kolegi,

vabimo vas, da se nam pridružite na Mesečnem srečanju Društva psihologov Slovenije, ki bo v torek, 13. novembra 2018, ob 16.30 uri v IBM Innovation Centru v Kristalni palači (3. nadstropje) v BTC, Ameriška ulica 8, Ljubljana.

Tema tega srečanja bo predstavitev področja biopsihologije kot vede ter predstavitev študijskih programov Oddelka za psihologijo Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Biopsihologija je v svetu že lep čas razširjeno in priznano znanstveno področje raziskovanja biološkega ozadja psiholoških pojavov. Prve razprave filozofov in drugih mislecev o vlogi bioloških dejavnikov pri razvoju in poteku duševnih procesov in določanju vedenja segajo kar nekaj stoletij nazaj v človeško zgodovino, kot znanstvena disciplina pa se je biopsihologija uveljavila v 20. stoletju.

Ker je naša duševnost zasidrana v možganih, je dobro poznavanje možganskih struktur in njihovega delovanja temeljnega pomena za razumevanje našega čustvovanja, razmišljanja in vedenja. Prav celostni pristop k proučevanju človeka, ki slednjega vselej obravnava kot bio-psiho-socialno bitje, je namreč pravi ključ, ki nam lahko pomaga resnično spoznati, razumeti in razvozlati zanimivo, a zapleteno uganko, ki se imenuje človek.

 

Program Mesečnega srečanja:

  1. Predstavitev področja biopsihologije kot vede
  2. Vtisi glede študija in biopsihologije naših nekdanjih študentov:
    1. Urša Bernardič se bo vključila preko skypa, ker trenutno dela doktorat v Švici. Predstavila bo, kako ji je študij dal osnovo za nadaljevanje študija v tujini, s čim se je ukvarjala v času študija in kaj počne sedaj;
    2. Miha Škorjanc pa bo poleg svojega pogleda na področje predstavil svoje magistrsko delo, v katerem se je z biopsihološkega vidika ukvarjal z zdravljenjem bolečine.
  3. Predstavitev študijskih programov Oddelka za psihologijo UP FAMNIT

 

Prijava na Mesečno srečanje (obvezna): https://goo.gl/forms/v1rjeRBF5vBnZuvf2

Pohitite s prijavo, število mest je omejeno!

Lep pozdrav, vaš DPS

Pokrovitelj Mesečnih srečanj DPS je IBM Slovenija

Podrobnosti

Datum:
13. 11. 2018
Čas:
16:30 - 18:30
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/1551271175007338