Splošni pogoji uporabe spletnega mesta www.dps.si

1. UVOD

Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.dps.si

2. VSEBINA SPLETNEGA MESTA

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu, so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. Društvo psihologov Slovenije (v nadaljevanju DPS) se obvezuje, da bo storilo vse, kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

3. ZAŠČITA AVTORSKIH PRAVIC

To spletno mesto je izključna last DPS, zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vse zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja DPS.

4. PIŠKOTKI

Ob prvem obisku spletnega mesta, se na vaš računalnik shrani “piškotek”, ki ga lahko tudi sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami tudi preprečite, da bi se shranil. Piškotki so majhne datoteke, ki skrbijo za boljšo komunikacijo z spletnim mestom in s pomočjo katerih denimo spletno mesto lahko vodi vaše osebne nastavitve. Pomembno je vedeti, da preko teh datotek nikakor ne moremo priti do vaši osebnih podatkov ali podatkov, ki so na vašem računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.). Podatki, ki jih boste vpisali na spletnem mestu, so nam poslani preko spleta v nezaščiteni elektronski obliki, zato so lahko na razpolago tudi tretjim osebam. Zaradi varovanja Vaše identitete in zasebnosti ne vpisujte osebnih podatkov, za katere ne želite, da so razkriti.

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo.

Družbena omrežja kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke DPS ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

5. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika: ime, priimek, naslov, e-naslov in podobne informacije.

Na določenih spletnih mestih DPS zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo oziroma v to privolijo preko različnih kontaktnih obrazcev na spletnih mestih:

  • z izpolnitvijo obrazca za včlanitev v DPS uporabniki postanejo člani Društva;
  • z izpolnitvijo obrazca za prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje elektronskih DPS obvestil,
  • z izpolnitvijo obrazca s prijavo na katerikoli dogodek DPS se uporabniki strinjajo s prejemanjem informacij o dogodku.

Uporabniki so sami odgovorni za varovanje svojih uporabniških imen in gesel pred nepooblaščeno uporabo drugih oseb. DPS bo z vsemi podatki zbranimi na spletnih mestih razpolagalo skladno z veljavno zakonodajo. Zbrane osebne podatke bo DPS uporabljalo za ponujanje boljše uporabniške izkušnje na spletnih mestih, za pošiljanje promocijskih sporočil in drugih vsebin, za splošno komuniciranje z uporabniki ali da jim zagotovi dostop do posebnih informacij in vsebin.

Pridobljene osebne podatke DPS hrani do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko to Društvu sporoči s pisnim obvestilom na naslov Društvo psihologov Slovenije, Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana ali preko e-naslova psy@guest.arnes.si.

6. E-NOVICE

DPS obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na elektronske novice (e-novice). Pri naročilu na e-novice DPS zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. DPS te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novih produktih, novicah in dogodkih, in jih ne bo posredovalo tretjim osebam.

Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo oziroma svojo zahtevo sporočite na naslov psy@guest.arnes.si. S prijavo na prejemanje DPS obvestil soglašate, da DPS vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja, ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete oziroma spremenite svoje osebne podatke.

7. ZUNANJE POVEZAVE

Del našega spletnega mesta so tudi povezave na spletne strani, ki niso del tega spletnega mesta. Za vsebino na teh straneh ne odgovarjamo.

8. SPREMEMBA POGOJEV

DPS si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite pravila uporabe in pogoje.

9. PRISTOJNO SODIŠČE

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh, se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.

10. ZAKLJUČEK

Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.

Želimo vam prijeten ogled!