Najdi psihologa

Ta del je namenjen vsem, ki se zanimate za psihologijo, potrebujete psihološko storitev in iščete primernega psihologa.

Z iskanjem v spletni bazi podatkov lahko najdete informacije o psihologih, ki delajo na območju Slovenije. Zveste lahko, kateri psihologi delajo v vašem kraju oziroma v njegovi bližini, katere psihološke storitve opravljajo, kakšna je njihova usposobljenost in kako lahko pridete do njih.

Kdo je psiholog?

Psiholog je strokovnjak, ki je zaključil univerzitetni študij psihologije in si pridobil naziv univerzitetni diplomirani psiholog. Dela lahko na zelo različnih področjih. Največ psihologov dela na enem izmed treh osnovnih delovnih področij:

  • klinično in zdravstveno področje 
  • pedagoško področje
  • področje organizacije in dela

 

Druga področja, na katerih delajo psihologi, pa so področja športa, vojske, sodstva, prometa, ekologije, raziskovalnega dela in podobno.

Psiholog je usposobljen za opravljanje več različnih storitev. Za zahtevnejše storitve, kot je na primer psihoterapija ali kliničnopsihološka dejavnost, potrebuje dodatno usposabljanje. Na primer, specialistične kliničnopsihološke storitve lahko ponuja le psiholog, ki je specialist klinične psihologije in je torej zaključil 4-letno specializacijo iz klinične psihologije. Psihoterapevtske storitve lahko ponuja le tisti psiholog, ki je zaključil posebno večletno usposabljanje iz določene psihoterapevtske smeri.

Filter

Priimek Ime  
Balažic Doroteja
Barborič Katarina
Bitenc Črtomir
Boštjančič Eva
BREZAVŠČEK MOJCA
Bucik Valentin
CAMPI JERIC EVA
Čavničar Katja
Čeh Matej
Frelih Tisa

1/6

V seznamu najdete aktualne člane Društva psihologov Slovenije, ki so dovolili objavo svojih podatkov na spletu.