Dogodek

Mesečno srečanje DPS: Nasilje v družini – znam narediti pr(a)vi korak?

Vabilo na februarsko Mesečno srečanje Društva psihologov Slovenije

Nasilje v družini – znam narediti pr(a)vi korak?

 
Drage kolegice in kolegi,

vabimo vas, da se nam pridružite na Mesečnem srečanju psihologov, ki bo v torek, 6. februarja, ob 16.30 uri v IBM Innovation Centru v Kristalni palači (3. nadstropje) v BTC, Ameriška ulica 8, Ljubljana.
 
Februarsko mesečno srečanje bo namenjeno temi nasilja v družini. Mnoge žrtve nasilja še vedno nimajo ustreznih virov podpore in pomoči, ki bi jim pomagali prepoznati in ustaviti nasilje in dobiti strokovno pomoč za okrevanje in podporo, da zaživijo v varnem okolju brez nasilja. Tudi psihologi se znajdemo v situaciji, ko nasilja ne prepoznamo, ga ne upamo nasloviti ali pa nismo prepričani o ustreznih prvih korakih nudenja psihosocialne pomoči žrtvi.
 
Vsebina interaktivnega srečanja bo zato namenjena ABC-ju o nasilju v družini in nasilju zaradi spola, pogovarjali se bomo o posledicah za žrtve, značilnostih, dinamiki nasilja in dejavnikih tveganja. Naslovili bomo naša lastna prepričanja in zadržke, ko pride do dela z žrtvami nasilja. Srečanje bo posvečeno tudi smernicam postavljanja strukture in vodenja pogovora z žrtvijo nasilja. Seznanili se boste z oblikami pomoči, ki so na voljo žrtvam v Sloveniji ter z interaktivnim e-orodjem za usposabljanje na področju nudenja psihosocialne podpore žrtvam nasilja v družini in nasilja zaradi spola, ki je prosto dostopno vsem, ki se želite s tematiko podrobneje seznaniti.
 
Če z odgovorom na vprašanje:

»Če bi se name jutri obrnila sodelavka, klient, bližnja oseba … in mi povedala, da je žrtev nasilja, bi vedel/-a kako reagirati in kako ji pomagati, kam jo usmeriti?«

niste zadovoljni, ste vljudno vabljeni na mesečno srečanje, kjer bomo skušali skupaj poiskati odgovore.
 
Z nami bosta:

Katarina Kocbek - psihologinja in edukantka VKT, zaposlena na ISA institutu
Jerneja Šibilja - strokovna sodelavka ISA instituta

 
ISA institut - Institut za psihološko svetovanje in izobraževalno razvojne projekte, se ukvarja z izobraževanjem in usposabljanjem strokovne ter laične javnosti na področju krepitve duševnega zdravja in prožnosti, preventive na področju upravljanja s stresom in preprečevanja nasilja, psihološkim svetovanjem in psihoterapijo.

Prijava (obvezna): https://goo.gl/forms/mq6DiZ7Wbb8LIqXC3

Pohitite s prijavo, število mest je omejeno!

Pokrovitelj Mesečnih srečanj DPS je IBM Slovenija

Pojdi nazaj