Dogodek

Mesečno srečanje DPS: Duševno zdravje otrok in mladostnikov

Vabilo na januarsko mesečno srečanje Društva psihologov Slovenije

DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADOSTNIKOV – okrogla miza 


Drage kolegice in kolegi,

vabimo vas, da se nam pridružite na Mesečnem srečanju psihologov, ki bo v torek, 9. januarja, ob 16.30 uri v IBM Innovation Centru v Kristalni palači (3. nadstropje) v BTC, Ameriška ulica 8, Ljubljana.

Januarsko mesečno srečanje bo namenjeno duševnemu zdravju otrok in mladostnikov, za katerega menimo, da mora biti deležno posebne pozornosti. Velik delež težav na področju duševnosti izhaja iz otroštva ali iz mladostništva, vendar so takrat te težave prepogosto spregledane, neobravnavane ali premalo oz. napačno obravnavane. Premalo se zavedamo, da delo z otroki in mladostniki zahteva specifično usposobljenost, vendar ocenjujemo, da se to premalo upošteva pri izobraževanjih s področja obravnave otrok in družin z duševnimi težavami.  Duševnemu zdravju otrok in mladostnikov daje poudarek tudi predlog Resolucije nacionalnega programa duševnega zdravja, ki ga je kot obveznega opredelil Zakon o duševnem zdravju (Uradni list RS, št. 77/08 in 46/15 – odl. US). Ta predpostavlja večjo skrb za zagotavljanje preventive, zgodnje diagnostike in celostnih obravnav otrok in mladostnikov ter njihovih družin na primarni ravni.

Z okroglo mizo v zvezi s problematiko želimo osvetliti aktualno stanje na področju, se pogovoriti o možnih izboljšanjih stanja in s tem prispevati k splošni dobrobiti otrok, mladostnikov in družbe nasploh.
 
Gosti:
dr. Anica Mikuš Kos, spec. pediatrije in spec. psihiatrije, je bila 16 let direktorica Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše, tudi sodelavka Visokega komisariata za begunce, predsednica Slovenske filantropije; zadnjih več kot 20 let deluje tudi na področjih, kjer so ljudje prizadeti zaradi vojn. Je častna meščanka Ljubljane in prejemnica častnega znaka svobode Republike Slovenije za zaslužno delo na področju zaščite duševnega zdravja otrok.

Mag. Anita Prezelj, spec. klin. psih., psihoterapevtka, je zaposlena v Zdravstvenem domu Ljubljana – Metelkova;

Mag. David Gosar, spec. klin. psih., zaposlen na Pediatrični kliniki na KO za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo.

Dr. Tanja Šraj, psihoterapevtka, zaposlena na Oddelku za psihologijo FF UL.

Izr. prof. dr. Robert Masten, spec. psih. svet, psihoterapevt, zaposlen na Oddelku za psihologijo FF UL.
 
Udeležba na tem dogodku je brezplačna, člani DPS s poravnano članarino pa imajo prednost. Prijazno vabljeni!

Prijava (obvezna): https://goo.gl/forms/VptqhpLjARbmPCiE2

Pohitite s prijavo, število mest je omejeno!

Lep pozdrav,
vaš DPS

Pokrovitelj Mesečnih srečanj DPS je IBM Slovenija

Pojdi nazaj