Dnevi psihologov 2016

 

Dnevi psihologov 2016 – Dan za kariero

Dnevi psihologov 2016 so bili namenjeni raznovrstnim karieram psihologov. Vsako obdobje kariere prinaša svojstven niz izzivov, desetletja tega pomembnega življenjskega poglavja pa smo predstavili kot en (lep :)) dan.
 
JUTRO:
Ne glede na področje dela, se v začetku kariere mladi psihologi znajdemo pred največ vprašanji. Zato smo temu delu kariere posvetili največ časa ter ga osvetlili z zanimivimi raziskavami zaposljivosti na različnih področjih delovanja, vse to pa nadgradili še s prvoosebnimi prispevki mladih psihologov vseh vetrov – od blizu doma in daleč po svetu.
 
Prezentacije:
 
POLDNE:
Po tem, ko smo spoznali začetek in ujeli korak, smo se posvetili karieram ljudi, ki so menjali področja dela znotraj psihologije. Poleg tega pa nas je v tem delu zelo zanimalo, kako nas vidijo naši delodajalci. Do konca tega dela smo bolje ozavestili, kje naš največji doprinos, prednosti in kompetence vidijo tisti, ki nas zaposlujejo.
 
Prezentacije:
 
POPOLDNE:
Proti koncu kariernega dne smo se z novimi vpogledi in modrostjo obrnili nazaj in se posvetili zaključevanju kariere in prilagajanju na upokojitev. Tudi ta ponuja številne novosti tako s prvoosebnega vidika kot tudi z vidika sodelavcev. Od starejših kolegov, ki so pot prehodili že pred nami, smo izvedeli kako vidijo mlajše in dobili marsikateri koristen nasvet.
 
Prezentacije:
 
*DELAVNICA: Za zaključek smo vsa nova znanja in vpoglede povezali v celoto in skupaj razmislili še o načinih, kako vse to uporabiti za približevanje psihologije in psihologov širši družbi.
 
Gradivo: